Виробництво

«Екосфера» — один із небагатьох виробників соків в Україні, який налагодив повний виробничий цикл від переробки первинної сировини до доставки продукції споживачу

Подробнее

Сировина


«Екосфера» володіє заготівельними заводами у Вінницькій області — давньому садівничому регіоні України.
Заморожена сировина з екзотичних фруктів закуповується в південних країнах

Технологія виробництва

Приймання сировини
Автомобіль вивантажує яблука,
і через транспортер вони надходять до цеху
Миття
Яблука миють у двох мийних машинах:
спочатку від основного бруду, а потім дочиста
Відбракування
Оператори вручну відбраковують
зіпсовані плоди, гілочки та листя
Подрібнення
Хороші яблука продовжують свій рух до дробарки,
де їх подрібнюють до шматочків у 3 мм
Нагрівання
У шпарильнику фруктову масу перемішують та рівномірно
прогрівають — це необхідно для подальшого подрібнення
Протирання
Гарячу масу протирають через велике сито для видалення
насіння та шкірки, а потім через дрібніші сита — для однорідності
Деаерація
У спеціальних ємностях пюре перемішують,
щоб вийшло зайве повітря
Стерилізація
Фруктову масу нагрівають до 114°С-116°С,
витримують 160 секунд та охолоджують до 30°С
Розфасування
Пюре є готовим: його фасують в асептичні мішки
по 200 та 1000 л. Мішки упаковують у бочки та відвозять на склад
Приймання сировини
Автомобіль вивантажує яблука,
і через транспортер вони надходять до цеху
Миття
Яблука миють у двох мийних машинах:
спочатку від основного бруду, а потім дочиста
Відбракування
Оператори вручну відбраковують
зіпсовані плоди, гілочки та листя
Подрібнення
Хороші яблука продовжують свій рух до дробарки,
де їх подрібнюють до шматочків у 3 мм
Віджимання
Подрібнена маса надходить до пресувальної машини,
яка віджимає з неї до 85-90% соку
Пастеризація
Свіжовіджатий сік надходить до випарної машини, де за
30 секунд його нагрівають до 90°С та одразу ж охолоджують
Ферментація
До соку додають рослинні ферменти, щоб розщепити пектин
та крохмаль. Він спочатку стає каламутним, а потім випадає осад
Фільтрація
Світлий прозорий сік відділяють
від каламутного осаду
Уварювання
Прозорий сік перекачують до випарної установки,
де його уварюють майже в 6 разів
Охолодження
Отриманий концентрат охолоджують до 20°С
за допомогою пластинчастого теплообмінника
Розфасування
Сік є готовим: його переливають в ємності
по 400 тон, де він зберігається

Сертифікати


На виробництві компанії впроваджено та сертифіковано
міжнародні стандарти:

Подивіться один день
з життя нашого
виробництва

Дізнайтеся про ключові факти історії та діяльності компанії Ознайомтеся з асортиментом соків, концентратів та води